Een gietvloer in de keuken is de ideale keukenvloer
Een gietvloer in de keuken is niet alleen strak of vlak maar ook heel hygiënisch. Er kan geen voedsel of eten terechtkomen in voegen of tegels omdat deze er niet zijn. Dus een gietvloer in de keuken is heel gemakkelijk te onderhouden en proper te houden. Gietvloeren zijn ook anti-allergisch en zijn dus goed voor mensen met een allergie. Al met al de ideale keukenvloer.
Soorten gietvloer in de keuken:
Voor de keuken kan men het beste kiezen voor epoxy gietvloer of een polyurethaan gietvloer. Deze vloeren zijn hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en waterdicht. Eén nadeel is dat ze overgevoelig zijn voor UV-stralen, dus opletten met zonlicht dat binnen valt.
Een polyurethaan gietvloer in de keuken:
Deze wordt aanbevolen omdat het materiaal zowel duurzaam en elastisch is. Ze voelen warmer en huiselijker aan. Polyurethaan is nogal beter bestand tegen temperatuurverschillen.
De voordelen van een polyurethaan gietvloer:
– Deze vloer is bestand tegen krassen en scheuren
– Deze vloer slijt minder dan Epoxy
– Deze gietvloer heeft een gepolijste look
– In deze vloer kan men vloerverwarming plaatsen aangezien deze elastisch is en goed kan tegen temperatuurverschillen
Een Epoxy gietvloer in de keuken:
Een epoxy vloer is harder en heeft een industriële look. Voor men een Epoxy vloer aanbrengt is hier belangrijk zeker na te gaan dat de ondergrond heel vlak is zodat de vloer niet kan scheuren na het harden.
De voordelen van epoxy vloer:
– Deze gietvloer is goedkoper dan polyurethaan
– Deze vloer heeft een glanzende look
– Epoxy kan overal gebruikt worden
– Een Epoxy vloer wordt heel hard en kan tegen een stootje
Zowel een Epoxy vloer als een Polyurethaan gietvloer kunnen goed tegen vlekken en zijn bestand tegen zowel zuren als vetten, wat heel handig is in de keuken.